Asisti Products - de LTT Neckstretcher het instrument voor u?
Asisti Products - Algemene informatie LTT Neckstretcher
Asisti Products - Voordelen en nut LTT Neckstretcher
Asisti Products - Wat kunt u, als patiënt, verwachten?
Asisti Products - Orthopedisch Royal Rest Comfort kussen
Asisti Products - Wat zegt de therapeut?
Asisti Products - Ervaringen LTT Neckstretcher
Asisti Products - bestel uw LTT Neckstretcher
Asisti Products - Contact gegevens

Over ons


Asisti Products richt zich met name haar producten op hoofd-, nek- en schouderklachten.

Deze Asisterende producten zijn erop gericht voorgenoemde klachten door middel van zelfredzaamheid zelf, in eigen omgeving, te behandelen.

Contact


Asisti Products

Europaweg 112

7761AK Schoonebeek


info@asistiproducts.nl

Tel. + 31 (0) 6 - 526 75 032

Volg ons

         

          tijdelijk offline


          twitter.com/AsistiProducts


          youtube.com/Asistiproducts

Dubbele whiplash


12 december 2013:

Henk Bergmeester (man 61 jaar - klachten dubbele whiplash) is begonnen met het gebruik van de LTT Neckstretcher. Klachtenbeeld: hoofd- en nekpijn, slecht bewegelijkheid van de nek en snel moe en prikkelbaar door de pijnklachten.

Doelstellingen: stop gebruik paracetamol, gemiddeld gebruikt Henk vier tot zes tabletten per dag en hij wil meer energie. De LTT Neckstretcher is aangemeten en geen tractie is toegepast tijdens het gebruik van in de eerste week.


Voorgeschiedenis:

13 jaar geleden was Henk betrokken bij een auto-ongeval. De weersomstandigheden waren slecht, het was mistig en regende en Henk zag een grote tractor met twee aanhangwagens (vol geladen met aardappelen) over het hoofd. Deze kwam van links en reed als het ware "over de auto heen", want nadien waren de bandensporen op het dak zichtbaar. Henk vertelde dat hij eerste instantie tegen het dakrand aan knalde met zijn hoofd, hierna werd hij "teruggeworpen" tegen de stoel naast hem en slingerde voor een tweede keer tegen het dakrand aan.

Zes weken na dit ongeval was hij bezig zijn vijver te spoelen (winterwerkzaamheden). In een onoplettende bui liep hij achterover viel met zijn benen in een gat, belande met zijn rug op een tank en zijn bovenlichaam zwiepte als het ware door. Hij is na deze val even buiten bewustzijn geweest.

Na deze val begonnen, volgens Henk, de klachten enorme vorm aan te nemen. Forse pijnklachten en ik kon geen gesprek meer volgen. Eerste instantie werd door zijn huisarts geconcludeerd dat hier geen sprake kon zijn van een whiplash maar tijdens therapie voor zijn rug (na de val had hij een dikke bult op zijn rug) is hij wel doorverwezen naar het ziekenhuis. Röntgenfoto's en onderzoeken zijn gedaan. In een periode van een maand hebben vier keuringen plaatsgevonden en Henk is toen afgekeurd vanwege een dubbele whiplash en rugklachten. Hij had toen te maken met forse pijnklachten, kon niet slapen 's nachts en volgens eigen zeggen: ik kon geen fatsoenlijk gesprek voeren – moest zoeken voor de woorden en ik merkte dat ik de verkeerde dingen zei – dus hield ik dan maar mijn mond.


19 december 2013:

Na twee of drie keer de LTT Neckstretcher te hebben gebruikt viel het Henk op dat zijn reuk en smaak weer terug waren. Hoe lang deze weg waren geweest wist hij niet meer, na 13 jaar klachten is het moeilijk te bepalen wanneer iets verdwijnt.

Henk is van mening door zijn voorovergebogen houding dat dit hem uit laat zien als een "oude man". Hij is niet in staat om rechtop tegen een muur te staan, maar staat 10 centimeter van de muur af met zijn hoofd. Wekelijks zullen we zien hoe dit gecorrigeerd wordt. Het tuigje is versteld, onder andere wordt het achterste deel van het tuigje strakker aangetrokken - dit om de voorovergebogen stand te corrigeren. De knoppen van de LTT Neckstretcher 360 graden gedraaid om een beginstand te bepalen met het toepassen van tractie.


26 december 2013:

Henks eigen woorden: "Ik voel me rustig met de stretcher en ben al vier dagen van de paracetamol af. Ik kan mijn hoofd beter bewegen zonder pijn, tot ongeveer 90 graden dan voel ik lichte pijntjes. Ben erg tevreden tot nu toe".

Henk staat nu 8 centimeter van de muur af. Een correctie van 2 centimeter in een week. Het tuigje versteld, vooral het achterste tuigje aangepast naar Henks (nieuwe) houding. Henk heeft zelf de tractie een kwart slag verminderd in de eerste dagen, dit gaf een beter en rustiger gevoel en gaf geen klachten tijdens en na het gebruik. Tractie hetzelfde gelaten. Wanneer Henks voorovergebogen houding gecorrigeerd is wordt meer aandacht aan de tractie besteed.

Henks energie neemt geleidelijk aan al toe, i.p.v. vier blokken hout te hakken, hakt hij er nu 10 en heeft nadien geen nekklachten. Afgelopen week één keer per dag gebruikt, twee keer mag, hoeft niet maar mag, zolang het gebruik minimaal 20 minuten bedraagt.


3 januari 2014:

Henk staat nu 5 en een half centimeter van de muur af. Het tuigje wederom versteld. Het valt het echtpaar Bergmeester op dat tijdens en na klussen en werkzaamheden rondom huis Henk geen last meer heeft van duizeligheid/misselijkheid en pijnklachten. Voor het gebruik van de LTT was dit duidelijk wel het geval, en Henk moest vaak de werkzaamheden staken. Ook valt het Henk op dat hij steeds beter zijn hoofd kan draaien en bewegen, tevens valt dit nu ook zijn omgeving op.


10 januari 2014:

Henk staat 4 centimeter van de muur af. Het tuigje wederom versteld. De komende weken richten we op Henks "scheefstand", door het achterste tuigje komende weken te stellen zal Henks hoofd als het ware weer recht gaan staan.

Wat Henk zelf opvalt is dat hij:

- opgeruimder is in zijn hoofd,

- meer energie heeft,

- de spanning is weg en je leeft daardoor beter,

- ik kan meer verdragen; gesprekken wat eerder afgekapt werden met een kort antwoord worden nu rustig gevoerd. "Alles wat je opvangt daar denk je nu rustig over na en beantwoord na behoren. Eerder snauwde je gewoon een kort antwoord".


Wat Henk ook opvalt is dat de de grote donkere vlek weg is. Ik vroeg hem dit verduidelijken. Vanaf zijn tweede val viel het Henk op dat hij zwarte vlekken voor de ogen had, vooral als hij van een donkere ruimte naar licht liep of andersom. Deze vlekken werden steeds erger en vormde op gegeven ogenblik één groot zwarte vlek. Soms zat hij in de woonkamer en zag allemaal zwarte vlekken op de muur. Hij is toen wel naar de huisarts en ziekenhuis geweest. Zijn zicht was verder goed, wel had op zijn linkeroog een lichte waas, maar er kon geen verdere verklaring worden gegeven voor deze klachten.


Gedurende het gebruik van de LTT Neckstretcher viel het Henk op dat de zwarte vlek veranderde in meerdere donkere vlekken c.q. grote wazige vlekken. Maar sinds enkele weken zijn de vlekken helemaal verdwenen en dat zijn zicht verder goed is.


Wat mij ineens opvalt is dat Henk duidelijker, en helderder praat en uitleg geeft. Hij is goed te goed te begrijpen. Als ik dit aan hem vertel moet Henk lachen want het is voor hem heel herkenbaar. Voor het gebruik van de LTT Neckstretcher kwam het in gesprekken wel voor dat de woorden "helemaal verkeerd eruit kwamen", ze kwamen in ieder geval niet zo uit zoals hij het in zijn hoofd had. Hier werd, uiteraard niet kwaadwillig, door zijn omgeving om gelachen en dan hield Henk zich dan maar stil.

Zelf ervaart hij nu ook dat de woorden die in zijn hoofd zitten nu ook zo uit zijn mond komen.


17 januari 2014:

De houding en stand van de muur van Henk is t.o.v. vorige week niks veranderd. Linkerkant van het tuigje versteld, dit vooral om de scheefstand te corrigeren.

Afgelopen week is het enkele keren voorgevallen dat Henk ongecontroleerd zat te trillen met zijn hoofd. Twee dagen heeft hij de LTT Neckstretcher laten staan om te rusten. Gaande in het gesprek gaf hij aan dat hij tijdens het gebruik overdreven (teveel) naar achteren helde om "nog rechter op" te zitten. Ik heb benadrukt dat zijn kin t.o.v. zijn borst een hoek van 90 graden moet zijn. Hij helde teveel naar achteren, iets wat heel goed een oorzaak van zijn klachten kon zijn. Tractie wat vorige week was verhoogd weer terug gebracht.


26 maart 2013:

Inmiddels heeft Henk het gebruik van de LTT Neckstretcher afgebouwd en gebruikt hij het apparaat zo nu en dan. Doelstellingen zijn bereikt en het uiteindelijke resultaat is boven verwachting. Medicijnen worden niet meer gebruikt, bewegelijkheid van de nek (dit valt vooral zijn omgeving op), volop energie waardoor Henk weer zijn dagelijkse bezigheden kan uitoefenen en dan wel zonder de normale pijn- en belemmeringklachten!