Asisti Products - de LTT Neckstretcher het instrument voor u?
Asisti Products - Algemene informatie LTT Neckstretcher
Asisti Products - Voordelen en nut LTT Neckstretcher
Asisti Products - Wat kunt u, als patiënt, verwachten?
Asisti Products - Orthopedisch Royal Rest Comfort kussen
Asisti Products - Wat zegt de therapeut?
Asisti Products - Ervaringen LTT Neckstretcher
Asisti Products - bestel uw LTT Neckstretcher
Asisti Products - Contact gegevens

Over ons


Asisti Products richt zich met name haar producten op hoofd-, nek- en schouderklachten.

Deze Asisterende producten zijn erop gericht voorgenoemde klachten door middel van zelfredzaamheid zelf, in eigen omgeving, te behandelen.

Contact


Asisti Products

Europaweg 112

7761AK Schoonebeek


info@asistiproducts.nl

Tel. + 31 (0) 6 - 526 75 032

Volg ons

         

          tijdelijk offline


          twitter.com/AsistiProducts


          youtube.com/Asistiproducts

Black-out- en hoofdpijnklachten


Peter is een 41-jarige man die op 19-jarige leeftijd black-out- en hoofdpijnklachten kreeg, waardoor hij was genoodzaakt te stoppen met de studie die hij toen volgde. Bij onderzoek in het ziekenhuis werd niets gevonden.


Hij moest er maar mee leren leven. Peter ging na een jaar een avondstudie doen, zodat hij overdag veel kon slapen. Zijn nieuwe baan gaf hem veel plezier maar steeds werd hij geplaagd met black-out verschijnselen. Peter probeerde na te gaan wanneer die black-out verschijnselen ontstonden, maar hij kon er geen duidelijke lijn in ontdekken. Op een gegeven moment merkte hij dat de black-out verschijnselen juist in een zittende houding optraden.


Hij had het gevoel dat zijn hersenen dan onvoldoende zuurstof kregen. De huisarts legde hem uit dat het niet mogelijk was dat er een ader werd dichtgeknepen, want die aders waren heel dik. Peter begreep de reactie van de huisarts goed, maar merkte heel duidelijk het verband tussen een zittende houding en de black-out verschijnselen. Na enkele jaren later ging de spanning die vooral in de nekstreek voelbaar was ook gepaard met nekpijn. Deze werd in de loop der jaren erger. Peter besloot te vragen om foto's te laten maken in het ziekenhuis. Er werd niets gevonden. Peter ging naar een chiropractor die op grond van de foto's constateerde dat de nek instabiel was. Peter vertelde dat hij op achtjarige leeftijd een ongeluk had gehad, waarbij zijn hoofd tegen een vrachtwagen was geslagen en hij een tijdlang bewusteloos was geweest.


Hij had tevens een zware hersenschudding opgelopen. Peter vertelde ook dat hij op 12-jarige leeftijd tijdens de gymles met handstand-overslag met zijn hoofd tegen zijn knie geknald was, waarbij zijn neus gebroken was. De chiropractor veronderstelde dat hierdoor de nek beschadigd was. Hij zag op de foto dat bij sommige wervels aan één kant een deel van het kraakbeen was weggesleten. Peter ging onderzoek doen op wetenschappelijke sites over deze problematiek en vond een aantal adviezen. Naast fysio- en houdingstherapie was het zinvol een nekkraag te gebruiken en aan nektractie te doen. Peter herinnerde zich dat hij een nekstretcher had liggen waar je met je hoofd op moest liggen. Hij merkte dat hierdoor zijn black-out verschijnselen sterk verminderden. Hij kreeg echter wel last van spierpijn. Hij zocht op internet naar alternatieven en kwam toen bij de LTT-neckstretcher terecht. In het begin wist hij niet goed hoe hij deze gebruiken moesten. Als de klachten erg hevig waren, gebruikte hij de LTT-neckstretcher een minuut of vijf. Hij merkte dat de pijn dan veel minder werd. Toen hij verder advies vroeg aan Mathilde Kors, gaf zij aan dat het belangrijk was om sessies van twintig minuten te hanteren. Toen Peter dat deed, merkte hij het effect verder ging dan dat het de pijn wat verzachtte. De nek werd flexibeler. Voorheen had hij al last van pijn- en black-out verschijnselen, wanneer hij zijn hoofd maar een paar tellen boog, nu had hij daar niet meteen last van. De klachten zijn nog lang niet over. Daarvoor werkt hij nog te kort met de neckstretcher. Maar hij heeft nu wel een gegronde hoop dat er eindelijk iets aan zijn nekklachten gedaan kan worden, waardoor niet alleen de symptomen verdwijnen maar waardoor hij ook weer iets van zijn oude levenskracht mag terugkrijgen.